Search
  • Minna Repo

Hevosten loimitus - hyvä vai huono asia?

Hyvää lokakuista huomenta Vihdistä! Meillä näyttää talvi tekevän tuloaan - maassa näyttäisi olevan huurretta. Itse olen valmis, talvi saa tulla. Nyt saakin olla tarkkana, ettei vilustuta itseään tallikäynneillä.. Riittävästi vaatetta, muttei kuitenkaan liikaa. Siinäpä helppo toteutus.

Hevoset ovat tiukasti jo vaihtaneet karvaa, loimituskin on aloitettu talleilla. Nyt ihmisten olisi hyvä olla tarkkana hevostensa kanssa, ettei loimiteta liian paksuilla loimilla. Hevonen kestää kylmää, muttei kuumaa. Loimet olisi hyvä olla sellaisia, ettei viima pääse puremaan lihaksistoon. Jos hevosta ei loimiteta, se kasvattaa karvan joka suojaa sitä kylmältä. Loimen materiaalin olisi kuitenkin hyvä olla luonnollista, ettei se sähköisty. Monelle on tuttua loimen ritinä sitä pois ottaessa. Se ei ole hevoselle hyvä asia ollenkaan. Hevonen varoo sähköaitaa sähköiskun pelossa... Mitäs luulette ritisevän, sähkönapsuja antavan loimen hevoselle tekevän? Tätä asiaa kannattaa tosissaan pohtia. Jos hevonen on ulkona koko sen ulkoiluajan sähköisen loimen alla, kannustaako se pakoeläintä ainakaan liikkumaan? Vastaus on ei. Loimen materiaalilla on siis väliä. Jossain tallilla oli jonkun hevosenomistajan kanssa puhetta, että jos kokeilisi pellavakankaasta tehtyä loimea. Se voisi olla varteenotettava idea! Varsinkin tietysti sellaiselle hevoselle, joka ei revi loimiaan. Jos joku tämän toteuttaa, niin kertokaa ihmeessä, kiinnostaisi tietää.


Nyt lähden Inkooseen hieromaan, toivottavasti tiet eivät ole liukkaat!


Mukavaa päivää siullekin :)


-Minna


18 views0 comments

Recent Posts

See All

Hyvää Uutta Vuotta!

Se olisi vuoden viimeinen päivä, joka itsellä tarkoittaa valitettavasti rästitehtävien tekemistä. Monta asiaa jää vuoden aikana vähän kuin roikkumaan odotellessaan pistettä ja kostautuu sitten viime m